Newsflash
Internaționale

Cum poate digitalizarea să îmbunătățească tratamentul pacienților

de Florentina Ionescu - mar. 22 2021
Cum poate digitalizarea să îmbunătățească tratamentul pacienților

Instrumentele digitale care ajută la organizarea programărilor pacienților ar ajuta la economisirea timpului și eforturilor atât pentru pacient, cât și pentru medicii.

Prin folosirea unor platforme care facilitează digitalizarea medicinei, calitatea tratamentului ar fi sporită de faptul că medicul și-ar putea aloca mai mult timp pentru pacient și pentru suferința acestuia, scrie www.lead-innovation.com

digitalizare programare pacienti beneficii medicina

Într-un articol dedicat beneficiilor digitalizării în medicină și modului în care digitalizarea vechilor sisteme poate îmbunătăți tratamentul pacientului, se arată că există deja numeroase soluții bazate pe utilizarea mediului digital, care le permit medicilor și clinicilor să facă programări online pentru pacienții care le trec pragul cabinetului.

Argumentul jurnaliștilor de la lead-innovation.com este că din cauza deficitului de medici, din cauza birocrației și din cauza îmbătrânirii societății, medicii au din ce în ce mai puțin timp la dispoziție pentru a-l aloca pacienților. Din fericire, digitalizarea medicinei de astăzi poate să îmbunătățească semnificativ calitatea serviciilor prin simplul fapt că pacienții, în prezent, se pot programa online la medicul dorit.

Programările online pot să scurteze procesele interne ale practicii medicale din cabinetul unui medic. Această economisire a timpului ar aduce, în principal, beneficii pentru clinician: mai mult timp pentru pacienții săi. Iar potrivit sursei citate, sistemele centralizate de programare online a pacienților oferă cel puțin zece avantaje.

Jurnaliștii explică faptul că există și mai multe avantaje pe care le oferă sistemele centralizate de programare online, acolo unde utilizatorul poate să caute într-un câmp printr-o listă de mulți medici cu diferite specializări:

  • Pacienții nu trebuie să depindă de programul de lucru al clinicii pentru a-și face programarea, dar se poate programa fără nicio problemă.
  • Cu un serviciu de tip memento, pacienților li se poate reaminti când au programare la medic, fie prin e-mail, fie prin SMS cu puțin timp înainte.
  • Dacă anumite ore de programare devin disponibile în scurt timp, aceste intervale pot fi redistribuite pacienților care și-au introdus numele pe o listă online de așteptare.
  • Dacă timpul de așteptare din cauza urgențelor este mai mare decât s-ar fi așteptat, pacienții pot fi înștiințați prin SMS. În acest mod, programările pot fi amânate dacă este nevoie.
  • Pacientul poate să își facă o programare la un medic prin intermediul telefonuli inteligent. Această funcție este extrem de utilă dacă utilizatorul nu se află în mediul său cu care este obișnuit sau dacă nu știe unde se află furnizorul local de servicii medicale.
  • Un calendar online pe un website al unei clinici sau al unui cabinet îi arată pacientului care sunt intervalele orare libere în care se poate programa, fără a fi nevoie să contacteze personalul din acea clinică sau spital.
  • Un astfel de calendar – dacă este mobil – poate fi văzut și administrat de toți cei din personalul medical din clinica sau spitalul de chirurgie, de oriunde.
  • În timpul conversației cu pacientul, medicul tot poate să programeze acel pacient, printr-o trimitere online la un alt medic specialist.
  • Când programarea este făcută, pacientul poate să specifice care sunt motivele pentru care face acea vizită la cabinetul medicului respectiv. Această informație poate fi obținută și într-un mod structurat, de exemplu prin chestionare. Având aceste informații în avans, medicul poate economisi timp și poate estima durata programării în avans.
  • În căutarea unei programări la medic, pacientul nu mai este nevoit să caute informații dând telefoane la mai multe cabinete medicale, dar poate prin intermediul instrumentului digitall să vadă ce medic din zona sa geografică are timp să îl consulte.

Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe