Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Cu cât a crescut profitul Pfizer anul acesta de pe urma vaccinului anti COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 10 noiembrie 2021, ora 15:01

Vaccinul împotriva COVID-19 a sporit profitul companiei Pfizer, arată o analiză realizată de Statista.com.

La începutul lunii noiembrie, Pfizer a raportat rezultatele financiare din cel de-al treilea trimestru al acestui an, depășind așteptările. Gigantul farma din Statele Unite ale Americii a raportat un profit net de 8,15 miliarde de dolari din veniturile de 24,09 miliarde de dolari pentru trimestrul care s-a încheiat la 30 septembrie, în principal datorită vaccinului propriu împotriva COVID-19, arată sursa citată. 

venituri compania Pfizer vaccin

Cominarty, așa cum este denumit oficial vaccinul, a fost responsabil de 54% din veniturile Pfizer pentru respectivul trimestru. 

Potrivit Statista, Pfizer, care a dezvoltat vaccinul COVID-19 în cooperare cu compania germană de biotehnologie BioNTech, se așteaptă acum să livreze 2,3 miliarde de doze de vaccin pe bază de ARN mesager anul acesta. Mai multe detalii despre datele financiare care se preconizează în privința companiei Pfizer sunt disponibile în analiza făcută de statista.com.

Infographic: COVID-19 Vaccine Boosts Pfizer's Revenue Guidance | Statista

Etichete: vaccin Pfizer-BioNTech vaccin pfizer cominarty venituri pfizer farma companie farmaceutica companie farma Pfizer -BioNTech

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.