Newsflash
Industria farmaceutică

Takeda testează noi molecule concepute pentru a trata cancerul

de Florentina Ionescu - feb. 6 2023
Takeda testează noi molecule concepute pentru a trata cancerul

În contextul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, specialiștii Takeda spun că tratamentele împotriva cancerului progresează tot mai mult, dar pacienții au acces inegal la ele.

În fiecare an, pe 4 februarie, este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului. Această boală, care ia viețile a aproximativ 10 milioane de oameni în fiecare an, ne afectează pe toți, direct sau indirect. 

Ministerul Sănătății, mesaj de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului 

Șansele de vindecare cresc în fiecare an pe măsură ce cercetarea progresează, dar, cu toate acestea, ar putea exista și mai puține victime dacă toată lumea ar avea șansa de a primi un diagnostic și un tratament precoce, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției de compania Takeda, o companie bio-farmaceutică globală. 

cancer-san-simbol

Dacă actualul trend se va menține, cancerul va deveni principala cauză de deces în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, doar 6,2% din cheltuielile totale pentru sănătate sunt alocate pentru tratamentul acestuia. Inegalitățile între țări privitoare la accesul la tratament reprezintă, de asemenea, o problemă majoră la nivel mondial, precum și inegalitățile privitoare la accesul la medicamente.

Calitatea și disponibilitatea tratamentului este afectată negativ de mulți factori - venit, educație, locație, precum și discriminarea bazată pe rasă, sex, orientare sexuală, vârstă, stare de sănătate și stil de viață, printre multe altele.

Acesta este motivul pentru care tema 2022-2024 Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului în intervalul 2022-2024 a fost „Stoparea inegalității pentru îngrijirea pacienților”.

Takeda este una dintre companiile de top care dezvoltă medicamente pentru cancer.

„În prezent testăm multiple noi molecule care sunt concepute pentru a trata cancerul pulmonar și de prostată, leucemia sau tumorile solide”, a spus Todor Kesimov (foto), Country Manager Takeda România.

Todor Kesimov

„Misiunea noastră este să oferim cel mai bun tratament cât mai multor pacienți. Adoptarea de către România a Planului Național de Combatere a Cancerului reprezintă, sperăm noi, un prim pas în îmbunătățirea cadrului legislativ privind managementul pacienților oncologici și de aceea ne dorim o implementare cât mai urgentă a acestuia”, a adăugat el. 

Takeda Oncology include huburi în zece țări: Statele Unite ale Americii, Japonia, Germania, Spania și Portugalia, Franța, Italia, Regatul Unit/Irlanda și Canada, având peste 2.000 de profesioniști în oncologie dedicați. 

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului: zeci de clădiri, iluminate în portocaliu 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe