Newsflash
Internaționale

CDC: Femeile însărcinate se pot vaccina împotriva COVID-19

de Dorina Novac - aug. 12 2021
CDC: Femeile însărcinate se pot vaccina împotriva COVID-19

Femeile însărcinate se pot vaccina împotriva COVID-19, potrivit unei noi analize care a arătat că nu există un risc crescut de avort spontan, a transmis miercuri Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

CDC a precizat că nu au fost înregistrate probleme de siguranță pentru persoanele însărcinate, nici în noua analiză, nici în studiile anterioare, scrie Reuters.

CDC

Potrivit CDC, ratele de avort spontan după vaccinare au fost similare cu rata preconizată.

Astfel, femeile gravide pot face oricare dintre cele trei vaccinuri anti-COVID care au autorizaţie de urgenţă: Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

Agenția nu recomandase anterior femeilor însărcinate să fie vaccinate, dar a spus că ar trebui să discute despre vaccinare cu furnizorii lor de servicii de îngrijire a sănătății.

Sascha Ellington, conducătorul echipei de pregătire şi de reacţie în situaţii de urgenţă a Diviziei CDC pentru Sănătatea Reproducerii, a declarat că absorbţia vaccinului la femeile gravide a fost scăzută, doar 23% primind cel puţin o doză de vaccin.

„Vrem ca femeile să fie protejate. Nu vedem avertismente legate de siguranţă şi astfel beneficiile vaccinării într-adevăr depăşesc orice risc potenţial sau necunoscut”, a menționat Sascha Ellington.

Sarcina creşte riscul unor forme grave de COVID-19, potrivit CDC, iar Covid-19 în timpul sarcinii creşte riscul naşterii premature.

CDC a subliniat că recomandă acum tuturor persoanelor cu vârsta de cel puțin12 ani să se vaccineze împotriva COVID-19, inclusiv persoanelor gravide, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe