Newsflash
Internaționale

Alertă OMS: siropuri indiene de tuse ar fi cauza decesului a 66 de copii

de L. Budin - oct. 7 2022
Alertă OMS: siropuri indiene de tuse ar fi cauza decesului a 66 de copii

OMS a emis o alertă privind siropurile pentru copii împotriva tusei şi răcelii produse de laboratorul indian Maiden Pharmaceuticals, care ar fi putut provoca decesul a 66 de copii în Gambia.

Siropurile ar fi fost distribuite și în alte țări, din diferite părți ale lumii, informează AFP și Agerpres.

sirop-tuse

Analiza de laborator a eşantioanelor produselor incriminate a confirmat contaminarea cu dietilen glicol şi etilen glicol „în cantităţi inacceptabile”, a anunțat OMS.

Medicamentele contaminate cu aceste substanţe „ar putea avea o legătură cu leziunile renale acute şi cu decesul a 66 de copii”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

AFP precizează că este vorba despre patru produse: Promethazine Soluţie Orală, siropurile de tuse pentru copii Kofexmalin şi Makoff, şi siropul pentru răceală Magrip N Cold. Toate sunt fabricate de aceeaşi companie, Maiden Pharmaceuticals Limited.

OMS investighează cele întâmplate împreună cu compania şi cu autorităţile de reglementare din India, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Asociaţia Moaşelor Independente cere redeschiderea programelor de educaţie şi formare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe