Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Interfaţă creier-computer, în studii clinice

de Florentina Ionescu - mai 31 2024
Interfaţă creier-computer, în studii clinice

Compania CorTec a anunţat la 23 mai a.c. că Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente a dat recent o aprobare de tip IDE (investigational device exemption) pentru sistemul său ce are în prim-plan interfaţa creier-computer.

Aprobarea le va permite oamenilor de știinţă de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Washington să evalueze sistemul Brain Interchange al CorTec în cadrul unui studiu clinic. Astfel, ei vor investiga un nou tratament pentru reabilitarea post-AVC care folosește stimularea cerebrală ca să sporească neuroplasticitatea. 

Experţii CorTec au creat sistemul Brain Interchange pentru a le oferi medicilor un sistem complet implantabil, de tip buclă închisă, pentru a investiga anumite terapii la nivel cerebral. Această funcţionalitate deschide calea unor noi tratamente individualizate, subliniază reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă.


Notă autor:

https://www.massdevice.com/cortec-fda-ide-closed-loop-bci/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe