Newsflash
Știri

Institutul „Marius Nasta” oferă screening gratuit în 12 comune din Bacău

de L. Budin - iun. 28 2023
Institutul „Marius Nasta” oferă screening gratuit în 12 comune din Bacău

Caravana mobilă oferă localnicilor servicii medicale pentru depistarea timpurie a tuberculozei.

Caravana mobilă a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” va poposi în 12 comune din judeţul Bacău, oferind localnicilor servicii medicale gratuite pentru depistarea timpurie a tuberculozei.

Prefectul Lucian Bogdănel a declarat că aparatura de radiologie modernă permite diagnosticarea şi a altor 14 tipuri de afecţiuni pulmonare, informează Agerpres.

În prezenţa mai multor primari şi asistenţi comunitari, dar şi a personalului medical de specialitate din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie şi Direcţiei de Sănătate Publică am diseminat, astăzi, informaţiile relevante privitoare la campania menţionată, solicitând tuturor celor implicaţi în plan local mobilizarea cât mai consistentă a populaţiei şi îndrumarea cetăţenilor către serviciile medicale gratuite oferite de caravana institutului”, a declarat precizat prefectul.

Comunele în care va fi prezenta caravana, în perioada 3 - 28 iulie, sunt Brusturoasa, Mănăstirea Caşin, Parava, Gura Văii, Podu Turcului, Ştefan cel Mare, Huruieşti, Stănişeşti, Horgeşti, Filipeni, Plopana şi Valea Seacă. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe