Newsflash
Știri

INSP: lista statelor din zona verde, care sunt exceptate de la carantină

de Florentina Ionescu - iun. 30 2020
INSP: lista statelor din zona verde, care sunt exceptate de la carantină

Pe site-ul INSP a fost publicată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare. Aceste state reprezintă așa-numita zonă verde pentru săptămâna în curs.

Conform Hotărârii nr 32din 29.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență se menține valabilitatea listei publicate în data de 23.06.2020 până la stabilirea unui criteriu unitar  la nivelul Uniunii Europene, se arată în documentul publicat de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

lista verde state exceptie carantina

Lista a intrat în vigoare de la data de 30.06.2020, la ora 0:00. Pe lista cu țările din zona verde, adică excepția de la măsurile de carantină / izolare se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din următoarele state: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Estonia, Finlanda, Franța metropolitană (teritoriul european al Frantei), Germania (cu exceptia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

lista insp

Zona galbenă definită de INSP înseamnă izolare la domiciliu, adică 14 zile de carantină. Este vorba despre toate persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internațională dintr-o țară care nu face parte din lista țărilor exceptate. Izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe