Newsflash
Internaționale

Hong Kong renunță miercuri la obligativitatea purtării măștii

de Florentina Ionescu - feb. 28 2023
Hong Kong renunță miercuri la obligativitatea purtării măștii

Hong Kong va ridica restricțiile privind obligativitatea purtării măștii în contextul pandemiei de COVID-19, începând de miercurea aceasta (1 martie).

Potrivit The Associated Press, Hong Kong va renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, miercuri. Astfel se va pune capăt ultimei restricții majore impuse în pandemia de COVID-19. 

masca

Autoritățile din Hong Kong au spus că necesitatea de a purta mască se va încheia în ceea ce privește spațiile din interior și spațiile din exterior, inclusiv transportul public. Chiar și așa, în unele locuri cu risc ridicat de transmitere a virusului care cauzează COVID-19, cum ar fi spitalele și centrele de bătrâni, tot va trebui să se poarte mască de protecție.

Reprezentanții autorităților locale au spus că au luat această decizie deoarece Hong Kong nu a înregistrat o revenire a infecțiilor cu SARS-CoV-2 și că locuitorii au imunitate.

Pentru mare parte a pandemiei de COVID, persoanele din Hong Kong au fost nevoite să poarte mască la interior și în zonele publice din exetrior. Cei care încălcau această regulă riscau o amendă de 5.000 de dolari din Hong Kong, adică aproape 637 de dolari americani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe