Newsflash
Internaționale

Autorităţile sanitare din Hong Kong admit că leagă de pat copiii infectați

de L. Budin - mar. 18 2021
Autorităţile sanitare din Hong Kong admit că leagă de pat copiii infectați

Autorităţile sanitare din Hong Kong şi-au asumat practica ce constă, în anumite cazuri, în legarea de pat a bebeluşilor şi copiilor aflaţi în izolare. Au primit critici pentru consecinţele psihologice ale măsurilor drastice, menite a limita răspândirea COVID-19.

În decurs de un an, regiunea autonomă a totalizat doar 11.000 de cazuri de contaminare şi 200 de decese cauzate de SARS-CoV-2. Însă pandemia a fost ținută în frâu cu preţul unor restricţii severe - printre cele mai severe din lume, arată agenția AFP, preluată de Agerpres.

copil-spital

Măsuri drastice

Orice persoană testată pozitiv este imediat spitalizată în unităţi de izolare, indiferent dacă prezintă sau nu simptome, iar persoanele considerate „contacte apropiate” sunt trimise pentru două săptămâni în tabere de carantină.

Persoanele care intră pe teritoriul regiunii autonome trebuie să stea trei săptămâni în carantină, în hoteluri desemnate în mod special pentru acest lucru, pe propria lor cheltuială.

Indignarea se manifestă tot mai des în rândul opiniei publice, în condiţiile în care o parte din populaţie a obosit din cauza restricţiilor care par să fi devenit permanente.

Copiii, separați de părinți

Pe reţelele sociale furia sporeşte, din cauza practicii ce constă în separarea copiilor de părinţii lor în unităţile de izolare. Unii relatează despre mame cărora nu li s-a mai permis să-şi alăpteze copiii sau despre bebeluşi legaţi de paturi pentru a-i ţine imobilizaţi.

Guvernul de la Hong Kong şi-a înmulţit săptămâna aceasta comunicatele pentru a-şi justifica măsurile, inclusiv cea constând în legarea copiilor de paturi. „La modul general, spitalul ia în calcul aplicarea de mijloace de imobilizare fizică asupra pacienţilor de la pediatrie doar pentru securitatea şi binele lor”, a anunţat, într-un comunicat, autoritatea spitalicească din Hong Kong. „Este cerut consimţământul prealabil al părinţilor sau tutorilor”, se mai adaugă.

Îngrijorare internațională

Autoritatea spitalicească precizează că părinţii care au fost testaţi negativ sunt în general autorizaţi să-şi însoţească copiii infectați în unităţile de izolare, dacă există locuri. Dar, arată AFP, sunt numeroase cazuri de părinţi izolaţi în locuri diferite faţă de cele unde se află copiii lor şi care încearcă să-i liniştească, pe cât posibil, prin legătura telefonică internă a spitalului.

Consulatele din Elveţia, Regatul Unit şi SUA şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la consecinţele psihologice ale măsurilor drastice în vigoare în Hong Kong.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe