Newsflash
Internaționale

Hipoterapia și recuperarea în paralizia cerebrală

de Dr. Diana Andronache - nov. 5 2021
Hipoterapia și recuperarea în paralizia cerebrală

Paralizia cerebrală reprezintă un grup de tulburări de mișcare, postură, tonus și funcţie motorie, persistente, cu debut precoce, secundare leziunilor de la nivelul sistemului nervos central. Această afecţiune nu are un tratament curativ, însă ședinţele de kinetoterapie pot contribui semnificativ la îmbunătăţirea funcţiei motorii și la menţinerea echilibrului. Recent, o echipă de cercetători din Coreea și Statele Unite ale Americii a evaluat eficacitatea hipoterapiei, terapia asistată cu cai, în tratarea copiilor cu paralizie cerebrală.

poza3

Prin intermediul senzorilor aplicaţi la nivelul copiilor și cailor, au fost înregistrate mișcările, acceleraţia și viteza unghiulară pe parcursul a opt sesiuni de terapie. Datele obţinute arată o sincronizare între cal și călăreţ, iar testele de mobilitate efectuate după fiecare sesiune au demonstrat o îmbunătăţire a abilităţilor motorii. Această strategie ar putea optimiza programele de kinetoterapie, îmbunătăţind calitatea vieţii copiilor cu paralizie cerebrală.

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211028120429.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe