Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

FOTO: un robot autonom de dezinfecție va ajuta spitalele din România în lupta cu noul coronavirus

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 23 martie 2020, ora 10:35

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va introduce roboții în lupta contra noului coronavirus, SARS-CoV-2.

Potrivit unui anunț făcut de autorități în 21 martie, Departamentul pentru Situații de Urgență, în parteneriat cu Bucharest Robots, primul start-up de robotică din România, și Asociația Suport, introduc roboții în combaterea noului virus.

robot dezinfectare spitale (1)

Recent, mai exact în 19 martie, Bucharest Robots și Asociația Suport au pus la dispoziția Institutului Național de Boli Infecțioase „Profesor Doctor Matei Balș” un robot autonom de dezinfecție cu lumină UVC, pentru dezinfectarea spațiilor largi și aglomerate care sunt foarte dificil de dezinfectat prin folosirea metodelor tradiționale.

Tehnologia Robotului UVD este eficientă în combaterea bacteriilor, virusurilor, fungilor și a altor patogeni, se precizează în anunțul făcut pe o rețea de socializare.

robot dezinfectare spitale (2)

Robotul care folosește spectrul de lumină UVC este complet autonom, funcționează fără intervenție umană și poate dezinfecta singur mai multe saloane sau săli de operații. Robotul are o productivitate mult mai mare și protejează astfel personalul medical din spitale.

robot dezinfectare spitale (3)

Soluția aceasta a fost dezvoltată în Danemarca și a fost aleasă și de statul chinez pentru dezinfecție. Experții chinezi au comandat deja peste 200 de bucăți (roboți de acest gen), iar tehnologia este folosită și în spitale din Taiwan, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Japonia, Emiratele Arabe Unite și altele.

robot dezinfectare spitale (4)

Sursa foto: www.facebook.com/departamenturgente/

Etichete: Romania coronavirus, noul coronavirus, coronavirus din China, cazuri coronavirus, robotica, robot, robotica medicala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC