Newsflash
Internaționale

Grecia: cetățenii nevaccinați nu mai au voie în spațiile închise

de L. Budin - nov. 19 2021
Grecia: cetățenii nevaccinați nu mai au voie în spațiile închise

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat o serie de măsuri pentru cei care nu sunt vaccinați, printre care interdicţia de a intra în spaţiile închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa.

Măsurile intră în vigoare de luni, 22 noiembrie, a declarat Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat naţiunii. El și-a îndemnat concetăţenii să se vaccineze, informează agenția AFP, preluată de Agerpres. Până în prezent, persoanele nevaccinate puteau intra în spaţiile închise pe baza unui test negativ.

covid-grecia

Premierul elen a precizat că 9 din 10 persoane intubate, în spitalele din ţară, nu sunt vaccinate. Aproximativ 575.000 de locuitori cu vârsta peste 60 de ani nu sunt imunizați, a mai adăugat premierul.

De la sfârşitul lunii octombrie, numărul infectărilor a continuat să crească, de la 3.600 pe 29 octombrie la 6.150 o săptămână mai târziu şi la 7.317 miercuri, 17 noiembrie.

A treia doză de vaccin este decisivă, mai ales pentru persoanele în vârstă, a spus Kyriakos Mitsotakis, subliniind că certificatul de vaccinare pentru persoanele peste 60 de ani nu va mai fi valabil la şapte luni de la ultima doză de vaccin.

Grecia are o rată de vaccinare de 63%.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe