Newsflash
Internaționale

Germania: sunt spitale care riscă să se închidă din cauza costurilor energiei

de L. Budin - oct. 18 2022
Germania: sunt spitale care riscă să se închidă din cauza costurilor energiei

Federaţia germană a spitalelor a făcut apel la autorităţi să ia măsuri neîntârziate, pentru a opri potenţialele închideri de clinici.

Sunt spitale în Germania care se confruntă cu un risc în creştere de faliment din cauza costurilor ridicate ale energiei, a atenţionat Karl Lauterbach, ministrul Sănătăţii din țara respectivă.

medicina-stetoscop

Dacă nu se iau măsuri rapide și drastice, anumite clinici se vor închide, a adăugat ministrul, citat de dpa și Agerpres.

Responsabilul a spus că va purta discuţii cu ministrul Finanțelor, Christian Lindner, privind creşterea asistenţei federale pentru unitățile sanitare.

Luarea de poziție vine după ce Federaţia germană a spitalelor a făcut apel la autorităţi să ia măsuri neîntârziate, pentru a opri potenţialele închideri de clinici, susţinând că sectorul spitalicesc se confruntă cu un deficit de finanţare pentru materiale şi energie de circa 15 miliarde de euro în acest an şi anul viitor.

Germania dispune de 1.900 de spitale cu circa 490.000 de paturi, precizează dpa.

Celule cerebrale umane implantate la șoareci ajută la studiul tulburărilor psihice

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe