Newsflash
Știri

Rafila: vaccinurile anti-COVID, cea mai spectaculoasă evoluţie din istoria medicinei

de L. Budin - iun. 8 2022
Rafila: vaccinurile anti-COVID, cea mai spectaculoasă evoluţie din istoria medicinei

Vaccinurile anti-COVID au reprezentat cea mai spectaculoasă evoluţie din istoria medicinei – dar succesul vaccinării, în România, a fost unul îndoielnic, a afirmat Alexandru Rafila.

Un mijloc de protejare a sănătăţii a ajuns un mijloc de dezbatere şi a împărţit lumea „în două tabere”, a declarat ministrul Sănătății, citat de Agerpres, la la dezbaterea „Geopolitica vaccinului. Realităţi internaţionale şi interese româneşti”, organizată de Fundaţia Europeană Titulescu.

vax1

Vaccinurile împotriva acestei infecţii au reprezentat cea mai spectaculoasă, nu ştiu dacă descoperire, dar cea mai spectaculoasă evoluţie din istoria medicinei, pentru că, într-un timp extrem de scurt (...) s-a ajuns la autorizarea de vaccinuri care să oprească transmiterea bolii”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a arătat că, dacă la începutul pandemiei a existat o competiţie între cetăţeni, privind accesul la vaccin, ulterior, în țara noastră, „a existat o abordare nefericită, care a încercat să compromită efortul autorităţilor”.

În ciuda unui efort logistic şi financiar pentru o ţară ca România, succesul a fost îndoielnic, pentru că a fost foarte multă politică şi a fost insuficient de bine pregătită o campanie de informare şi de comunicare”, a susţinut ministrul Sănătăţii.

În acest context, Alexandru Rafila a făcut apel la decidenţi şi la toată clasa politică, ca să depăşească sfera populistă şi să se aplece asupra lucrurilor cu adevărat importante, cu referire la necesitatea gestionării unor eventuale viitoare crize.

Alexandru Rafila: „Avem o variantă aproape finalizată a Strategiei Naţionale de Control al Cancerului”

Guvernul a aprobat înfiinţarea ANDIS

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe