Newsflash
Internaționale

„Val de vară” COVID: rata infectărilor s-a dublat în Germania

de L. Budin - iun. 15 2022
„Val de vară” COVID: rata infectărilor s-a dublat în Germania

În Germania, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 s-a dublat într-o săptămână. Oficialii au avertizat că se apropie un nou val de infectări, care s-ar putea manifesta pe timpul verii.

Rata infectărilor a fost în ultimele şapte zile în Germania de 447,3 la 100.000 de locuitori, faţă de 199,9 în săptămâna anterioară, transmit agenţiile dpa și Agerpres.

masca-transport-comun

Este de aşteptat un val de vară. Purtarea voluntară a măştii în spaţiile închise şi a patra doză de vaccin sunt cele mai bune antidoturi”, a avertizat pe Twitter ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach. 

A patra doză de vaccin anti-COVID-19 este în prezent recomandată în Germania numai pentru persoanele cu vârste începând de la 70 de ani, pentru cele cu sistemul imunitar slăbit şi pentru personalul sanitar.

Cauza înmulţirii cazurilor de COVID-19 ar putea fi răspândirea subvariantei BA.5 a Omicron. Experţii nu anticipează însă o presiune sporită asupra sistemului sanitar în Germania.

Rata de incidenţă, în actualul stadiu al pandemiei, în special de când s-a răspândit varianta Omicron, ar putea să nu reflecte tabloul real al îmbolnăvirilor, numeroase infectări nefiind înregistrate fiindcă mulți bolnavi nu se mai testează, notează dpa.

Rafila: vaccinurile anti-COVID, cea mai spectaculoasă evoluţie din istoria medicinei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe