Newsflash
Știri

Gala premiilor de excelență în medicina militară, ediția 2022

de Dorina Novac - nov. 3 2022
Gala premiilor de excelență în medicina militară, ediția 2022

În cadrul Conferinţei Naţionale a Spitalului Militar Central, desfășurată pe 1 noiembrie, a avut loc și Gala premiilor de excelență în medicina militară.

La Sala de marmură a Cercului Militar Naţional a avut loc ceremonia de deschidere a lucrărilor celei de-a XI-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Spitalului Militar Central, eveniment aflat anul acesta sub auspiciile excelenței și interdisciplinarității în medicina militară.

Zilele-SUUMC

În acest cadru festiv, s-a desfășurat Gala premiilor de excelență în medicina militară.

Citește și: Începe a 11-a ediție a Conferinţei Naţionale a SUUMC

Laureații acestui an

Premiul General Dr. Carol Davila pentru contribuția de excelență în medicina militară a fost acordat generalului maior medic (r.) prof. univ. dr. Petre Bratilă, personalitate marcantă a ginecologiei româneşti, un chirurg de clasă internaţională, un profesor remarcabil, un medic cu vocaţie de constructor si un ginecolog pasionat.

Având o experienţă de peste 30 ani în acest domeniu, prof. dr. Bratilă a dezvoltat şi introdus în practica curentă tehnici proprii de tratament al incontinenţei urinare şi prolapsului utero-vaginal.

„În egală masură este recunoscut pentru contribuţia remarcabilă la progresul chirurgiei oncoginecologice, fiind dintre puţinii medici specializaţi în efectuarea de tehnici de tratament conservator pentru cancerul de col uterin în stadii incipiente cu conservarea potenţialului reproductiv şi hormonal al femeii”, se arată într-un comunicat.

Este fondatorul Societăţii Române de Uroginecologie înfiinţate în 1999, membru în mai multe societăți profesionale din care menționăm: Asociația Americană a Laparoscopiștilor Ginecologi (AAGL), Societatea Americana de Uroginecologie (AUGS), Societatea Europeana de Oncologie Ginecologica (ESGO), Societatea Romana de Oncologie Ginecologic, Societatea Română de Obstetrică - Ginecologie, Societatea Română de Endocrinologie Ginecologică şi redactorul şef al Revistei Române de Uroginecologie şi Boli ale Planşeului Pelvin.

De-a lungul timpului s-a implicat activ la organizarea de congrese, cursuri şi workshopuri cu tematică de uroginecologie pentru medicii rezidenţi şi specialişti.

Premiul General Profesor dr. Zaharia Petrescu, pentru întreaga activitate în domeniul specialități medicale a revenit, în acest an, domnului General de brigadă medic (rez.) profesor universitar dr. Dan-Ioan Mânăstireanu.

Prof. Mânăstireanu a înființat, în anul 1999, Unitatea de Primire Urgenţă din Spitalul Militar Central, iar la Oradea, disciplina cu denumirea generică de „medicina de dezastru”, domenii printre care se numară, în primul rând, managementul şi cunostiinţele de medicină generală, dar şi psihologie, relaţii publice, inclusiv contactul cu media.

Laureatul este membru al Societăţii Naţionale de A.T.I.; Membru fondator al Societăţii Naţionale de anestezie loco-regională; Membru al Societăţii Medicale Balcanice; Membru de Onoare al National Disaster Medical System al U.S.A-1995.

„Dr. Dan-Ioan Mânăstireanu are peste 115 lucrări ştiinţifice publicate în reviste de specialitate; autor, coordonator sau coautor la 14 monografii (Managementul medical al dezastrului si Managementul medical al dezastrului ambele fiind selectionate în fondul de carte al National Medical Library of USA; Curs de medicină de urgenţă şi dezastru-volumele I, II şi III)”; se mai arată în comunicat.

Premiul General Profesor dr. Athanase Demosthen, pentru întreaga activitate în domeniul specialități chirurgicale a fost acordat domnului general de brigadă medic (rez.) conferențiar universitar dr. Ioan Timaru pentru prestigioasa sa carieră, activitatea operatorie a domniei sale în perioada 01.01.1982 – 31.12.202, depășind 14.000 de cazuri medico-chirurgicale dintr-o gama extrem de larga de patologie, de la cea cardiovasculară, uro-ginecologie, la chirurgia generală și la cea oncologică de anvergură.

La finalul ceremoniei, dr. Florentina Ioniță-Radu a primit, din partea Filialei București a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Premiului de onoare al organizației, diplomă acordată întreg personalului medical, auxiliar și tehnic al Spitalului Militar Central, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea desfășurată în lupta cu pandemia de COVID 19, pentru profesionalismul, grija și devotamentul arătate în îngrijirea pacienților.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe