Newsflash
Internaționale

Franța: a fost depistată o nouă tulpină a SARS-CoV-2, cu 46 de mutații

de L. Budin - ian. 4 2022
Franța: a fost depistată o nouă tulpină a SARS-CoV-2, cu 46 de mutații

Noua tulpină, numită provizoriu B.1.640.2, ar fi de origine cameruneză și a fost descoperită în sudul Franței. Douăsprezece persoane din regiune au fost infectate cu această variantă.

Varianta, identificată în urma unui studiu susținut de guvernul francez  - studiu care încă nu a fost evaluat de comunitatea științifică - , pare a prezenta 46 de noi mutații și 37 de deleții cromozomiale, informează i24NEWS.

cercetare-arnm

Detectată pentru prima oară la pacienți din comuna franceză Forcalquier, în departamentul Alpes-de-Haute-Provence, tulpina a fost descoperită de cercetătorii institutului IHU Méditerranée Infection din Marsilia, în urmă cu o lună.

Conform experților, pacientul zero ar fi revenit dintr-o călătorie în Camerun.

Descoperirea vine în contextul în care varianta Omicron duce la noi și noi cazuri de COVID-19, în toate țările. Organizația Mondială a Sănătății a indicat, miercurea trecută, că numărul de îmbolnăviri înregistrate în lume a crescut cu 11%, raportat la săptămâna precedentă, relatează i24NEWS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe