Newsflash
Internaționale

Australia a identificat o tulpină asemănătoare Omicron, mai greu de detectat

de L. Budin - dec. 9 2021
Australia a identificat o tulpină asemănătoare Omicron, mai greu de detectat

Autoritățile australiene au depistat o tulpină a coronavirusului asemănătoare Omicron, la un călător care venea din Africa de Sud – una mai greu de detectat prin testele RT-PCR standard.

Noua tulpină împărtășește jumătate din structura genetică a variantei Omicron, arată The Hill, citând declarații oficiale pentru Bloomberg.  

cercetare-arnm

Autoritățile sanitare australiene au declarat că nu au informații suficiente privind virulența noii tulpini și legate de protecția oferită de vaccinurile actuale.

Omicron se află încă în studiu și încă nu s-a dovedit a fi mai periculos decât celelalte variante cunoscute. Cert e că s-a răspândit rapid, pe cinci continente, în decurs de câteva săptămâni de la depistarea sa.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe