Newsflash
Știri

Forumul comunității hepatitei B: Cercetătorii și pacienții s-au întâlnit la Paris

de Dorina Novac - sept. 23 2022
Forumul comunității hepatitei B: Cercetătorii și pacienții s-au întâlnit la Paris

Reuniunea HBV a avut loc, în perioada 18-22 septembrie, la Paris. Forumul comunitar a oferit cercetătorilor, medicilor și altor persoane cu hepatita B o oportunitate de a înțelege nevoile comunității de hepatită B.

Marinela Debu_Paris

„Forumul comunitar de anul acesta s-a concentrat pe Uniunea Europeană, unde există multe obstacole în ceea ce privește inegalitatea în domeniul sănătății, ceea ce duce la accesul inegal la depistarea și tratamentul hepatitei B, disparități de sănătate, stigmatizare și lipsa de prioritizare pentru eliminarea hepatitei B”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Hepatita, între stigmatizare și vindecare

În urma intervenției Marinelei Debu de la ELPA, Asociația Europeană a Pacienților de Ficat, organizatorii și partenerii au făcut apel la acces echitabil la îngrijire în Uniunea Europeană, astfel încât, vindecarea, să fie în beneficiul tuturor.

Marinela Debu_Paris2

Forumul comunitar a fost co-găzduit de Fundația Hepatita B și Coaliția Internațională pentru Eliminarea VHB (ICE-HBV).

„Noi credem cu adevărat în conceptul de nimic despre noi fără noi. Găsirea unui remediu funcțional pentru hepatita B va fi benefică numai dacă abordăm provocările structurale cu care se confruntă deja oamenii care trăiesc cu hepatită B”, a declarat președintele Fundației, Chari A. Cohen, DrPH, MPH.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe