Newsflash
Știri

Finanțare de la BEI pentru reabilitarea a 26 de unităţi sanitare

de L. Budin - ian. 10 2023
Finanțare de la BEI  pentru reabilitarea a 26 de unităţi sanitare

Banca Europeană de Investiții va finanţa proiecte cu peste 210,6 milioane euro, pentru susţinerea sectorului spitalicesc public supraîncărcat.

Trei noi contracte de finanţare au fost semnate între Banca Europeană de Investiţii şi Ministerul Finanţelor, cu o valoare totală de peste 260 de milioane euro, atât pentru reabilitarea, reamenajarea şi extinderea a 26 de unităţi sanitare din ţară, în scopul pregătirii acestora din perspectiva unor potenţiale viitoare pandemii, cât şi pentru investiții privind siguranța rutieră.

spital-nou-ambulanta

BEI va finanţa două proiecte de investiţii de peste 210,6 milioane euro pentru susţinerea sectorului spitalicesc public supraîncărcat, informează Agerpres. Proiectele au în vedere reabilitări, extinderi, consolidări, modernizări şi dotări pentru 26 de unităţi spitaliceşti din judeţele Bacău, Bihor, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dolj, Harghita, Giurgiu, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman şi Bucureşti.

Implementarea va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Se estimează că realizarea investiţiilor va fi finalizată în 2025.

MF menţionează că investiţiile selectate a fi incluse în cele trei proiecte prezintă un raport cost beneficiu ridicat.

Clinica de Neurologie a SUUB, dotată cu aparatură medicală

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe