Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

FDA a aprobat un test de sânge pentru a detecta preeclampsia

de Florentina Ionescu - iul. 19 2023
FDA a aprobat un test de sânge pentru a detecta preeclampsia

Recent a fost aprobat un test pentru a detecta preeclampsia. Aceasta este o cauză principală a deceselor în rândul gravidelor, în SUA.

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat la începutul acestei luni un test nou, care este considerat a fi o mică victorie în lupta menită să facă nașterea mai sigură în SUA, scrie The Guardian

Pentru prima dată, FDA a aprobat un test menit să detecteze preeclampsia. Aceasta este principala cauză de deces matern în Statele Unite ale Americii. Preeclampsia este o formă de hipertensiune arterială amenințătoare de viață, care se poate dezvolta în timpul sarcinii sau după naștere. 

Noul test pentru preeclampsie a fost considerat a fi o mică victorie în acest sens, ajutând femeile din SUA să nască în siguranță. Dar doctorii americani avertizează că acest test nou „nu este un panaceu” și că are o probabilitate mică să protejeze viețile femeilor din categoriile cele mai vulnerabile în fața preeclampsiei. 

Dezvoltat de Thermo Fisher Scientific, testul de sânge ajută în sensul că prezice dacă o pacientă va dezvolta preeclampsie severă în următoarele două săptămâni. Doctorii măsoară, de regulă, risvul unei paciente prin monitorizarea tensiunii arteriale și prin verificarea anumitor proteine din urină, dar noul test promite o acuratețe îmbunătățită. 

Acest test nou va reduce nevoia de „spitalizări pe perioade mai mari”, permițând doctorilor să externeze pacientele cu risc scăzut de preeclampsie, potrivit unui studiu care a fost înaintat celor de la FDA de Thermo Fisher Scientific. 

Dar chiar și așa, pacientele tot trebuie să își facă această analiză de sânge la fiecare două săptămâni. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe