Newsflash
Știri

Farmaciștii avertizează: Există un risc major de blocare a aprovizionării farmaciilor

de Dorina Novac - ian. 5 2021
Farmaciștii avertizează: Există un risc major de blocare a aprovizionării farmaciilor

Colegiul Farmaciștilor din România și Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România atrag atenția asupra riscului major de blocare a aprovizionării farmaciilor cu medicamente.

Colegiul Farmaciştilor din România (CFR) şi Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) trag un semnal de alarmă cu privire la întârzierile în decontarea de către casele de asigurări de sănătate a facturilor reprezentând contravaloarea medicamentelor eliberate pacienţilor prin farmaciile comunitare din întreaga ţară.

medicamente
Sursă imagine: Pixabay

Potrivit Colegiului Farmaciştilor, depăşirea termenelor obligaţiilor de plată ale caselor de asigurări de sănătate către farmacii are consecinţe asupra întregului lanţ de distribuţie a medicamentelor, scrie Agerpres.

„Depăşirea termenelor obligaţiilor de plată ale Caselor de Asigurări de Sănătate către farmacii are consecinţe asupra întregului lanţ de distribuţie a medicamentelor, ca urmare a faptului că respectivele sume sunt la rândul lor obligaţii de plată către furnizorii de medicamente, distribuitori şi producători”, se arată într-un comunicat de presă.

Sursa citată menționează că întârzierile la plata datoriilor către furnizori înseamnă pentru farmacii atât aplicarea de penalităţi, cât şi întreruperea livrărilor de medicamente.  

„Această situaţie ar agrava şi mai mult problemele deja existente în accesul pacienţilor la medicamentele de care au nevoie”, transmite CFR.

Cele două organizații subliniază că, dacă această situaţie nu se va remedia în cel mai scurt timp, există un risc major de blocare a aprovizionării unităţilor farmaceutice cu medicamente, chiar din primele luni ale anului 2021.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe