Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Expresia facială, analizată cu ajutorul unei aplicaţii

de Florentina Ionescu - mai 31 2024
Expresia facială, analizată cu ajutorul unei aplicaţii

O aplicaţie în curs de dezvoltare ar urma să ofere informaţii despre starea de spirit a persoanelor depresive. Cu ajutorul inteligenţei artificiale se analizează faţa pacienţilor.

Evaluarea obiectivă a severităţii tulburării depresive majore poate fi o adevărată provocare. Oamenii de știinţă de la New Hampshire’s Dartmouth College au creat un prototip pentru o aplicaţie de mobil care s-ar putea dovedi utilă în acest sens. MoodCapture a fost concepută astfel încât ori de câte ori utilizatorul își deblochează telefonul mobil prin intermediul sistemului de recunoaștere facială, camera foto să facă multiple fotografii ale feţei și ale mediului înconjurător. Un algoritm pe bază de inteligenţă artificială (IA) va evalua apoi acele imagini, examinând atent expresiile faciale ale utilizatorului, în combinaţie cu imaginile din fundal. Dacă aplicaţia determină că expresia persoanei se agravează, va sugera unele măsuri, cum ar fi efectuarea de exerciţii fizice în aer liber sau socializarea cu prietenii și familia. 

        Algoritmul de IA a fost antrenat pe 177 de persoane împărţite în cinci subseturi. Toţi subiecţii aveau diagnostic de tulburare depresivă majoră. Timp de 90 de zile, expresia facială a utilizatorilor a fost captată în timp ce răspundeau în ce măsură sunt de acord cu afirmaţia „M-am simţit trist, deprimat sau deznădăjduit”. Deși participanţii au fost de acord să fie fotografiaţi în mod automat, ei nu erau conștienţi că imaginile vor fi captate în timp ce răspundeau la această întrebare. Aspectul este unul extrem de important – astfel a fost evitată posibilitatea ca subiecţii să-și mascheze emoţiile atunci când li se făceau fotografiile.


Notă autor:

https://newatlas.com/health-wellbeing/moodcapture-app-assessment-depression/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe