Newsflash
ACTUALITATE Știri

Evenimente dedicate integrității și bunelor practici anti-corupție în sistemul de sănătate

de Florentina Ionescu - sept. 11 2023
Evenimente dedicate integrității și bunelor practici anti-corupție în sistemul de sănătate

Alături de parteneri din Statele Unite ale Americii și din Organizația Mondială a Sănătății, autoritățile române au dat startul unei serii de evenimente dedicate integrității bunelor practice anticorupție, în sistemul de sănătate.

Un astfel de eveniment a avut loc recent la Timișoara, având în prim-plan integritatea și practicile anti-corupție, se arată pe site-ul Ministerului Sănătății. 

„Dacă vrem să așezăm sistemul pe o fundație solidă trebuie să începem de la bază. Cu încredere în profesioniști și nu vă ascund că am o doză de mândrie că am reușit, alături de partenerii noștri din SUA și OMS, să dăm startul seriei de evenimente dedicate Integrității și bunelor practici anti-corupție în sistemul de sănătate. Mulțumesc atât OMS cât și Departamentului de Justiție al SUA pentru faptul că au adus la acest eveniment reprezentanți ai uneia dintre cele mai performante agenții de combatere a corupției din lume: FBI!”, a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila. 

Totodată, acesta a spus că ar dori ca evenimentul din 8 septembrie, organizat cu sprijinul OMS și al Departamentului de Justiție al SUA și cu participarea unor specialiști FBI în combaterea corupției din sectorul de achiziții publice, să transmită un mesaj puternic în întreg sistemul de achiziții publice dedicat sistemului sanitar: „Un mesaj de toleranță zero la actele de corupție, iar lipsa dezvoltării sistemului de sănătate este determinată în mare parte de corupție!”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe