Newsflash
Internaționale

EMA examinează vaccinul Johnson & Johnson pentru efecte secundare rare

de L. Budin - apr. 9 2021
EMA examinează vaccinul Johnson & Johnson pentru efecte secundare rare

Agenţia Europeană a Medicamentului a început să examineze rapoarte legate de cazuri de sângerări la persoane cărora le-a fost administrat vaccinul Johnson & Johnson, pentru posibile efecte secundare rare, cu tromboze.

Patru cazuri serioase de tromboze cu trombocite scăzute, dintre care unul fatal, au fost raportate Agenției Europene pentru Medicamente, după inocularea cu vaccinul anti-COVID-19 produs de Janssen - filiala europeană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson.

cercetare-covid

Au fost de asemenea raportate Agenției cinci cazuri de sindrom de scurgere capilară legate de vaccinul AstraZeneca, relatează agenţia Reuters, preluată de Agerpres. Această afecţiune, provocată de scurgeri sanguine din vasele mici de sânge, este caracterizată prin tumefacţii şi scăderea tensiunii arteriale.

EMA menţionează că, în acest stadiu, încă nu este clar dacă există o relaţie de cauzalitate între vaccinuri şi simptomele raportate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe