Newsflash
Internaționale

China anunţă o relaxare a restricţiilor sanitare anti-COVID

de L. Budin - dec. 8 2022
China anunţă o relaxare a restricţiilor sanitare anti-COVID

China anunță o relaxare generală a restricțiilor sanitare anti-COVID: pacienții pozitivi cu forme ușoare de boală vor putea să stea în carantină la domiciliu, iar frecvența testelor PCR va fi redusă.

Potrivit noilor instrucţiuni dezvăluite de Comisia Naţională de Sănătate din China, „persoanele infectate asimptomatice şi cazurile uşoare care pot fi izolate la domiciliu vor fi izolate astfel de manieră generală”, informează AFP și Agerpres.

vaccinare-china

Aceasta este o schimbare radicală în raport cu norma care era în vigoare de aproape trei ani, care cerea ca orice caz pozitiv să fie plasat într-un centru de carantină.

De asemenea, China va reduce frecvenţa testelor PCR, în condiţiile în care până acum le cerea locuitorilor să se testeze de mai multe ori pe săptămână pentru a putea accede în locurile publice.

O altă noutate anunţată prevede posibilitatea deplasării dintr-o provincie chineză în alta fără a se prezenta un test PCR negativ vechi de cel mult 48 de ore - şi niciun test nu va fi solicitat la sosire.

Anunțul intervine după publicarea oficială de noi cifre îngrijorătoare pentru a doua economie mondială: în noiembrie, exporturile şi importurile Chinei s-au prăbuşit, sub efectul combinat al politicii „zero COVID” şi al unei cereri anemice.

Relaxarea la nivel naţional a restricţiilor a fost decretată la zece zile după declanşarea unui val de manifestaţii de nemulțumire privind politica sanitară chineză. 

Topul suplimentelor alimentare în Europa și în România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe