Newsflash
Internaționale

Dozele booster și methotrexatul

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - nov. 19 2021
Dozele booster și methotrexatul

Un studiu va testa cum poate fi stimulată protecţia conferită de boosterul cu vaccinurile împotriva COVID-19 la pacienţii vulnerabili.

vaccine-g69d5dcdd8_1280Aproximativ 1,3 milioane de persoane din Marea Britanie utilizează methotrexat pentru tratamentul poliartritei reumatoide sau psoriazisului. Deși acest medicament protejează împotriva puseelor de boală, el conferă o sensibilitate crescută la infecţii sau un răspuns mai slab la administrarea unor vaccinuri.

O echipă de cercetători va testa dacă o pauză de la tratament, „drug holiday”, va crește eficienţa vaccinului anti-COVID administrat. Un studiu anterior dezvoltat în Coreea a arătat că o pauză de două săptămâni în administrarea methotrexatului după vaccinarea antigripală a crescut răspunsul imun al pacienţilor.

Cercetătorii de la Universitatea din Nottingham vor recruta 560 de pacienţi aflaţi în tratament cu acest medicament, dintre care jumătate vor face o pauză de două săptămâni atunci când vor primi doza booster sau a treia doză de vaccin împotriva COVID-19.

Citiți și: Cum va arăta sfârșitul pandemiei de COVID-19?


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/health-59252739

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe