Newsflash
Industria farmaceutică Știri

Doi români participă la o cursă de ciclism transeuropeană, în sprijinul bolnavilor de cancer

de L. Budin - sept. 1 2023
Doi români participă la o  cursă de ciclism transeuropeană, în sprijinul bolnavilor de cancer

În perioada 1-18 septembrie, angajații Bristol Myers Squibb din 18 țări vor pedala de la München, Germania, la Uxbridge, Regatul Unit - aproape 2.200 km.

Compania biofarmaceutică globală Bristol Myers Squibb (BMS), prezentă și în România, dă startul cursei Country 2 Country 4 Cancer (C2C4C) - un eveniment de ciclism pe durata a 18 zile care va avea loc în Europa, în sprijinul cercetării cancerului, se arată într-un comunicat. 

 

Ediție aniversară

În 2023, BMS marchează un deceniu de C2C4C și de sprijin al pacienților prin cursa de ciclism, precum și un deceniu de angajament continuu al companiei de a face mai mult pentru cei care suferă de cancer în întreaga lume, se arată într-un comunicat.

Pentru cei peste 90 de angajați, care pedalează în acest an în Europa, motivația este una personală  –  de a contribui la avansarea în cercetarea cancerului. Unii pedalează în amintirea celor care și-au pierdut viața din cauza cancerului sau care se luptă în prezent cu boala. Alții au trăit ei înșiși un diagnostic de cancer.

Sunt foarte mândru să sărbătoresc împreună cu echipa mea un deceniu de C2C4C și, mai ales, sunt foarte mândru că pentru prima dată avem doi colegi curajoși și pasionați din România care pornesc în această cursă extraordinară. Încurajez pe toată lumea să îi susțină pe ei și să sprijine bolnavii de cancer printr-o  donație”, a declarat Cătălin Radu, Director General Bristol Myers Squibb România. 

 

În beneficiul Asociației Dăruiește Viață

În perioada 1-18 septembrie, angajații Bristol Myers Squibb vor pedala de la München, Germania, la Uxbridge, Regatul Unit - aproape 2.200 de kilometri. Scopul lor este de a strânge fonduri pentru organizațiile europene de cancer, care sunt membre ale Uniunii pentru Controlul Internațional al Cancerului (Union for International Cancer Control - UICC). 

Angajații români ai companiei vor susține cauza bolnavilor de cancer din țară, acțiunea desfășurându-se în beneficiul Asociației Dăruiește Viață.  

Bristol Myers Squibb va dona până la 200.000 dolari către UICC pentru a sprijini eforturile de strângere de fonduri. Din 2016, peste 2,6 milioane de dolari au fost donate organizațiilor caritabile din Europa prin cursa Country 2 Country 4 Cancer.

 

Participanți din 18 țări

Ediția din acest an a cursei Country 2 Country 4 Cancer este o ocazie de a sărbători 10 ani în această aventură de strângere de fonduri. UICC a fost alături de Bristol Myers Squibb pentru cea mai mare parte a acestei călătorii incredibile și suntem foarte recunoscători în numele membrilor noștri pentru generozitatea companiei de a sprijini cercetarea cancerului și persoanele care trăiesc cu cancer. Așteptăm cu nerăbdare cursa din acest an”,  a declarat dr. Cary Adams, CEO al Uniunii pentru Controlul Internațional al Cancerului (Union for International Cancer Control - UICC).

În Europa, cursa de ciclism va fi una mai diversă ca oricând, cu angajați din 18 țări participante: Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit și Statele Unite. Angajații din România, Republica Cehă și Polonia vor participa pentru prima dată la cursă. 

Pentru a sprijini cicliștii care strâng fonduri pentru organizațiile de la nivel local de luptă împotriva cancerului în Europa, se poate accesa site-ul dedicat. Cursa poate fi urmărită pe LinkedIn, Twitter, Facebook și Instagram folosind #C2C4C23.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe