Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Dispozitiv cu insulină bazală, pentru pacienţii cu DZ2

de Florentina Ionescu - mai 5 2023
Dispozitiv cu insulină bazală, pentru pacienţii cu DZ2

Luna trecută, FDA a permis intrarea pe piaţă a unui nou dispozitiv dedicat persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 (DZ2). Este vorba despre o capsulă (un „pod” – a nu se confunda cu pastilele ingerabile) doar pe bază de insulină bazală, pentru

dispoziiiv insulina

Dispozitivul este produs de Insulet. La 25 aprilie, compania a anunţat că a primit clearance-ul din partea FDA pentru dispozitivul său Omnipod GO, pentru a fi folosit de persoanele cu DZ2, cu vârsta de cel puţin 18 ani, care urmează un tratament cu insulină bazală. Aceste 
persoane au nevoie de injecţii zilnice cu insulină bazală, care are o acţiune lentă și rămâne în organism peste 24 de ore.

Omnipod GO intră în categoria aparatelor „wearables” (ce pot fi purtate pe corp). Micul aparat este rezistent la apă și nu conţine fire, nici tuburi prin care se administrează insulina. Hormonul este încorporat într-o capsulă de dimensiuni reduse, așa-numitele „pods”. Pacienţii au la dispoziţie șapte setări diferite pentru pre-programarea dozelor zilnice de insulină. Aceste valori variază de la 10 până la 40 de unităţi de insulină pe zi.

Compania a dezvoltat produsul pentru a veni în ajutorul populaţiei diagnosticate cu DZ2 cât mai devreme pe parcursul tratamentului lor. Această tehnologie ajută pacienţii să înceapă direct cu amplasarea micului „pod” pe corp pentru administrarea insulinei, înlocuind injecţiile zilnice cu acest hormon.

 


Notă autor:

https://www.massdevice.com/fda-clears-basal-insulin-pod-insulet-diabetes/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe