Newsflash
Știri

Directorul medical al Spitalului de Boli Cronice „Sf. Luca” s-a pensionat

de Florentina Ionescu - mar. 1 2023
Directorul medical al Spitalului de Boli Cronice „Sf. Luca” s-a pensionat

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București - ASSMB a anunțat că dr. Ana Capisizu se retrage din funcția de director medical al Spitalului de Boli Cronice „Sf. Luca”.

Conf. dr. Ana Capisizu (foto) se pensionează după 19 ani în funcția de director medical și după 33 de ani de activitate medicală în cadrul Spitalului de Boli Cronice „Sf. Luca”, potrivit anunțului făcut ieri de ASSMB pe o rețea socială

Conf. dr. Ana Capisizu

Conf. Dr. Ana Capisizu, directorul medical al Spitalului de Boli Cronice „Sf. Luca”, și-a încheiat ieri activitatea administrativă și s-a pensionat chiar de ziua de naștere a sa, după 19 ani în această funcție și 33 de ani de activitate ca medic primar Geriatrie și Gerontologie în cadrul unității sanitare.

„Pentru mine, pacienții au fost întotdeauna pe primul loc. Ei au contat întotdeauna cel mai mult. Au fost pilonul principal al vieții mele. În al doilea rând, este spitalul. Dezvoltarea lui a fost ca și cum aș mai fi crescut un copil. Am doi băieți, iar pentru mine spitalul a fost al treilea. Am dorit să crească permanent din punctul de vedere al calității serviciilor și al notorietății, iar fiecare pacient care ajunge la noi să vadă că, într-adevăr, merită să vină în acest spital. Și nu în ultimul rând, sunt extrem de mândră de echipa pe care am format-o și care rămâne în urma mea. În Geriatrie, am fost prima care care a format o echipă așa cum mi-am dorit: cu empatie, cu dăruire, cu grijă față de pacienți, mai ales că vorbim despre persoane vârstnice care au nevoi mai multe”, a declarat conf. dr. Ana Capisizu.

În anul 1990, aceasta s-a angajat ca medic primar la Spitalul de Boli Cronice „Sf. Luca”. Începând din 2002, conf. dr. Ana Capisizu a condus Clinica de Geriatrie și Geronotologie UMF „Carol Davila”, funcție obținută prin concurs. Din anul 2004, a fost directorul medical al Spitalului de Boli Cronice „Sf. Luca”.

CV-ul impresionant este completat de o activitate didactică și științifică remarcabilă: conferențiar universitar doctor, șef disciplină Geriatrie și Gerontologie la UMF „Carol Davila”, vicepreședinte al Societăţii Române de Geriatrie și Gerontologie și membru în cadrul Comisiei de Geriatrie și Gerontologie a Ministerului Sănătății. 

Postarea completă a ASSMB, mai jos:  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe