Newsflash
Știri

Directorul general al UNIFARM, suspendat din funcție

de Florentina Ionescu - iun. 25 2020
Directorul general al UNIFARM, suspendat din funcție

Ieri a avut loc o ședință în care cei din Consiliul de Administrație al UNIFARM au decis suspendarea contractului directorului general.

În cadrul ședinței de ieri, membrii Consiliului de Administrație al CN UNIFARM SA au aprobat constatarea suspendării de drept a contractului de director general al lui Ionel Adrian începând cu data de 23 iunie 2020, dar nu mai târziu de data de 14 iulie 2020, data încetării de drept a mandatului de director general, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, remis redacției.

masti contract achizitie

Măsura aceasta vine în urma Ordonanței procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de punere în acțiune a urmăririi penale și luarea măsurii controlului judiciar timp de 60 zile, precum și a măsurii complemenatre de a nu exercita funcția de director general și administrator la CN UNIFARM SA.

De asemenea, în comunicat se precizează că membrii Consiliului de Administrație au decis numirea lui Ionuț Ionescu în funcția de director general interimar al societății pe o durată de maximum patru luni, dar nu mai târziu de finalizarea procesului de recrutare pentru postul de director general, în conformitate cu OUG 109/2011.

În cursul zilei de ieri, reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor au constatat suspendarea de drept a contractului de administrator al lui Ionel Adrian începând cu data de 26 iunie 2020, până la ridicarea măsurii dispuse de DNA sau de către instanța de judecată.

Reamintim că directorul UNIFARM ar fi cerut mită de 760.000 de euro pentru o achiziție de măști și combinezoane neconforme cu cele care erau specificate în contract, potrivit Mediafax.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe