Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Diagnostic cu ajutorul unei acadele

de Florentina Ionescu - iul. 21 2023
Diagnostic cu ajutorul unei acadele

Datorită unei acadele speciale, acum, colectarea salivei pentru depistarea sursei de infecţie în gât se poate face cu și mai multă ușurinţă.

Pentru depistarea sursei de infecţie în gât, cum ar fi infecţia cu streptococ, o metodă mai puţin invazivă decât colectarea secreţiilor de la acest nivel este reprezentată de recoltarea unei probe de salivă. Acum, datorită unei acadele speciale, colectarea salivei se poate face cu și mai multă ușurinţă.

Denumit CandyCollect, dispozitivul a fost creat de oamenii de știinţă de la Universitatea din Washington. Are un capăt asemănător cu o lingură, cu un tipar special, în forma unei spirale deschise. Totodată, este învelit într-un strat dulce, compus dintr-un înlocuitor de zahăr. 

Pentru a folosi dispozitivul, pacienţii pur și simplu trebuie să-l ţină în gură, ca pe o acadea obișnuită. Suprafaţa lui este tratată cu o substanţă chimică de care bacteriile din salivă se „lipesc”. Ulterior, acestea pot fi îndepărtate și analizate în laborator.


Surse articol:
https://www.acs.org/pressroom/presspacs/2023/july/lollipops-could-sweeten-diagnostic-testing-for-kids-and-adults-alike.html
https://newatlas.com/medical/candycollect-saliva-sampling-lollipop/
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe