Newsflash
Știri

Despre modernizarea oncologiei, la „Romanian Healthcare Conference & Expo”

de L. Budin - dec. 4 2023
Despre modernizarea oncologiei, la „Romanian Healthcare Conference & Expo”

Conference Arena a organizat cea de-a doua ediție a „Romanian Healthcare Conference & Expo”, un eveniment cu focus pe calitatea experienței pacienților din Estul Europei.

România are cea mai scăzută rată de screening pentru cancer din toate țările UE și este pe locul doi privind decesele premature în oncologie. Românii nu conștientizează cât de importante sunt vizitele la medic și testele periodice pentru depistarea precoce a afecțiunilor cronice și tratarea acestora cu succes, se arată într-un comunicat.                    

Conference Arena, membru Marketing Insiders Group, a lansat anul trecut invitația de colaborare către cele mai influente voci din lumea medicală, din mediul privat și de stat, pentru accelerarea evoluției ecosistemului sanitar local. Demersul s-a concretizat prin „Romanian Healthcare Conference & Expo”, prima platformă de educație și networking operațional cu focus pe creșterea calității experiențelor pacienților și medicilor, prin servicii și procese medicale mai eficiente, se subliniază.

Cea de-a doua ediție a conferinței a reunit experți din industria sănătății din România și din străinătate. Cu tematica principală „Viitorul Oncologiei în România”, „Romanian Healthcare Conference & Expo” a adus în prim plan direcții concrete de optimizare din ariile de tehnologie, business, „patient experience” și relaționare medic-pacient. 

Printre subiectele dezbătute s-au numărat:

  • Sisteme novatoare de imagistică care pot permite și abordări teranostice, în care diagnosticul și tratamentul sunt strâns integrate.
  • Situația oncologiei din România comparativ cu Europa – statistici, provocări, oportunități, precum și strategia națională de prevenție a cancerului, și ultimele adăugiri la Planul Național de Combatere și Control al Cancerului (PNCC) în 2023. 
  • Rolul inteligenței artificiale privind simplificarea procedurilor (ex. managementul documentației medicale în conformitate cu normele și standardele internaționale), interacțiunea cu pacienții în absența medicilor, sau viteza și acuratețea de diagnosticare.
  • Viitorul telemedicinei (inclusiv teleradiologia) în plan local – inovații tehnologice, reglementări legislative, predicții și limitări de implementare la scară largă.
  • Importanța implicării comisiilor multidisciplinare (ex. genetică, patologie, chirurgie, oncologie, radioterapie, psiho-oncologie, onco-fertilitate, etc.) în tratamentul pacienților care suferă de cancer și în creșterea șanselor acestora de supraviețuire.
  • Navigarea eficientă a experienței pacientului prin optimizare operațională, strategii de tip „patient centricity”, și programe de educație privind prevenția și comunicarea periodică cu medicii pentru monitorizarea eficientă a stării de sănătate.

Evenimentul de afaceri a reunit peste 130 de medici și lideri ai sectoarelor de educație, IT&C, guvernare, sănătate publică, cercetare, marketing, „patient care”, servicii private de sănătate, asigurări, resurse umane, finanțe, BPO, ONG, media, audit și consultanță, se mai arată. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe