Newsflash
Știri

David Popovici ajută o fostă sportivă donându-și casca și ochelarii de campion

de L. Budin - aug. 1 2022
David Popovici ajută o fostă sportivă donându-și casca și ochelarii de campion

Dublul campion mondial la înot David Popovici va dona, în scopuri caritabile, casca şi ochelarii cu care a câştigat cele două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta din acest an.

Obiectele urmează să fie valorificate în cadrul unei acţiuni caritabile în sprijinul Florentinei Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

david-popovici2
Sursă foto: Facebook David Popovici

 

Florentina se luptă cu o boală grea, este mamă a trei copii cu vârste între 4 şi 8 ani, iar în prezent nu are unde să locuiască împreună cu fetiţa şi cei doi băieţi, în contextul unei situaţii familiale dificile. Pentru ei, David s-a alăturat Hope and Homes for Children şi face un apel la donaţii”, se subliniază în comunicat.

La finalul campaniei (1 - 26 august), unul dintre donatori va intra în posesia căştii şi a ochelarilor lui David, prin tragere la sorţi.

Popovici îi invită pe fanii săi să doneze pentru ajutorarea fostei sportive.

Dacă pot ajuta, eu nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranţă şi puţin bine, eu îl donez cu toată inima. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută un fost sportiv de performanţă, aflat într-o situaţie de viaţă dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susţineţi şi îmi sunteţi aproape, ca această lună să faceţi o donaţie pentru căsuţa Florentinei”, a afirmat campionul.

Fundaţia Hope and Homes for Children a demarat deja construcţia unei case cu trei camere pentru Florentina în primăvara acestui an, în satul ei natal din judeţul Suceava, însă este nevoie de fonduri suplimentare pentru finalizarea construcţiei, mobilarea şi utilarea ei, astfel încât să se poată muta cât mai curând împreună cu copiii într-un spaţiu sigur.

Persoanele care doresc să facă o donaţie şi să participe automat la tragerea la sorţi pentru casca şi ochelarii lui David Popovici o pot face aici.

Donaţia trebuie să fie de minimum 25 lei. Tragerea la sorţi va avea loc cel târziu la data de 2 septembrie.

Suma totală donată în perioada campaniei va fi dublată, în limita a 40.000 de euro, de compania Genpact, cea care susţine Hope and Homes for Children încă din 2017.

Am vrut să construim o casă pentru Florentina din momentul în care am aflat despre povestea ei şi despre cât de multă nevoie are de susţinere, în aceste momente complicate pentru ea şi pentru copiii ei. Alături de echipa naţională de canotori, foştii ei colegi, am visat să le putem oferi un spaţiu liniştit şi sigur. Cu boala nu ne putem lupta, însă ce putem face este să îi oferim tot sprijinul nostru, al tuturor. David este un exemplu pentru noi în atât de multe privinţe, iar lecţia generozităţii este încă ceva valoros ce avem de învăţat de la el. Mulţumim, David, din inimă! Mulţumim şi vouă, tuturor, pentru tot ce vom putea face împreună pentru Florentina", a declarat Robert Ion, director de Fundraising şi Comunicare al Hope and Homes for Children România.

Alis Grasu: deficit de personal și de medici la serviciile județene de ambulanță

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe