Newsflash
Advertorial

Dă valoare timpului tău!

de - dec. 13 2024
Dă valoare timpului tău!

Există o modalitate prin care, medic fiind, să îți controlezi timpul liber, dar și să oferi ajutor pacienților tăi care te solicită în afara cabinetului? Există!

Ești medic de câțiva ani buni, ajungi acasă târziu, mereu epuizat și cu gândul la pacienții pe care poate nu ai reușit îi ajuți. Nu a mai fost timp, nu au putut veni la consultație. Familia te privește cu reproș – încă o dată, nu poți lua masa cu ei. Nu poți merge în vacanță ori în vizită la prieteni. Ai pacienți cu boli cronice pe care îi știi de ani de zile și care te asaltează cu apeluri telefonice sau, mai nou, cu mesaje pe WhatsApp ori de câte ori au un simptom nou ori o întrebare – adesea, legitimă. De multe ori nici nu le mai răspunzi și parcă îți pare rău le-ai dat numărul de telefon. 

Pe de altă parte, ai remușcări: din cauza ta, poate vor lua decizii greșite sau vor apela la Dr. Google. În plus, unor pacienți le este jenă deranjeze și nici nu se gândesc te sune, apoi apar la cabinet târziu, cu stare agravată. Te gândești că telemedicina, de care ai tot auzit, te-ar putea ajuta cumva, dar apoi îți dai seama nu ți se potrivește. Nu vrei fii expus într-o listă de medici la care apeleze toată lumea pentru urgențe, pacienți despre care nu știi nimic, fără analize, fără istoric medical cunoscut. Cu ce ai putea îi ajuți? Tu de abia faci față pacienților tăi

Dar dacă ar exista o metodă prin care stabilești cumva un echilibru? Nici nu ignori nevoia lor de comunicare, nici nu ești tot timpul la dispoziția lor. O modalitate prin care controlezi timpul tău liber, dar și oferi acces celor pe care tu hotărăști vrei îi ții sub observație

Bineînțeles că există! O aplicație pe telefon pe care o descarci în două minute din AppStore sau din Google Play. Mai mult îți ia atașezi câteva acte prin care dovedești ești medic – și e normal existe un filtru la început legat de asta. Ulterior, tot ce trebuie faci este trimiți o invitație pacienților pe care îi alegi, pentru a-și descărca și ei aplicația. Funcționează ca un WhatsApp, doar între voi. Poți primi și trimite mesaje și atașamente

Ce este special? Două lucruri. În primul rând, că pacienții primesc răspuns de la tine într-un interval de timp pe care îl stabilești în funcție de disponibilitatea ta (nu instantaneu). Și, mai ales, acest sfat medical, care nu înlocuiește o vizită la cabinet, este monetizat! Pacientul știe că pentru timpul și atenția acordate are de achitat o sumă modică. Evident, mai puțin decât ar costa o vizită la cabinet. 

În România, există încă prejudecata că medicii ar trebui fie un fel de sfinți, mereu la dispoziția pacienților, sau, din contră, medicii așteaptă cadouri pe care pacienții se tot sfătuiesc cum și când să le ofere astfel încât nu jignească ori nu fie refuzați. O frământare continuă legată de acest subiect care duce la tensiuni și neînțelegeri – acestea nu fac decât pună în pericol pacienții care nu pot comunica eficient cu medicii. 

Am vorbit cu un medic care a descărcat această aplicație în urmă cu o lună și a văzut clar cine s-a folosit de ea dintre pacienții invitați și cum anume a făcut-o. Multe întrebări legate de rezultatul unor analize noi, de medicație ori de apariția unor simptome. Este de ajutor faptul că aplicația poate fi folosită și de pe telefon, și de pe un laptop sau PC. Există astfel posibilitatea stocării unei arhive cu analizele pacientului, cu rețete pentru medicamente și cu diferite investigații pe care acesta le trimite ca atașamente. „Am fost reticentă la început, dar pacienții s-au acomodat foarte repede și am văzut imediat că îmi pot gestiona altfel timpul liber. Familia mea a fost cea mai mulțumită de această aplicație!” (Cristina Căldăraru, medic cardiolog)

Încearcă și vezi dacă ți se potrivește. Ce ai de pierdut? Timpul tău este prețios. -i valoare!

Echipa DoctorApp

doctorapp.ro

Linkuri utile:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe