Newsflash
Știri

Curs postuniversitar hands-on de Chirurgie Laparoscopică Ginecologică Avansată

de Dorina Novac - mai 8 2023
Curs postuniversitar hands-on de Chirurgie Laparoscopică Ginecologică Avansată

Prima ediție a cursului postuniversitar hands-on de Chirurgie Laparoscopică Ginecologică Avansată va avea loc în perioada 24-25 mai, au anunțat reprezentanții UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

„Disciplina Obstetrică-Ginecologie II din cadrul UMF «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca, are plăcerea de a invita medicii specialiști și primari din specialitatea Obstetrică-Ginecologie la prima ediție a cursului postuniversitar hands-on de Chirurgie Laparoscopică Ginecologică Avansată, pe data de 24-25 mai 2023, desfășurat în cadrul Clinicii de Obstetrică Ginecologie «Dominic Stanca»  (b-dul 21 Decembrie 1989, nr 55, Cluj-Napoca) și în cadrul Centrului de Medicină Experimentală și Aptitudini Practice (str. Ghe. Marinescu nr. 23, Cluj-Napoca)”, informează reprezentanții universității. 

Cursul se adresează medicilor specialiști și primari în specialitatea Obstetrică-Ginecologie, cu minimă experiență în chirurgia laparoscopică.

Citește și: Program postuniversitar de formare în economia sănătății „Healthesis”, la UMF Cluj-Napoca

Obiectivele cursului sunt de a crește aplicabilitatea chirurgiei laparoscopice în ginecologie, de a perfecționa performanța individuală în efectuarea intervențiilor ginecologice avansate de tipul: miomectomie, anexectomie, histerectomie, limfadenectomie, cistorafie.

„Cursul cuprinde prelegeri teoretice/ intervenții live/ exerciții practice la pelvitrainer/ intervenții chirurgicale pe model animal (porci). Vor fi efectuate operații pe animale în anestezie generală IOT, participanții fiind împărțiți în echipe operatorii de 2-3 cursanți/stație de lucru și animal.
Pe parcursul cursului participanții vor deprinde aptitudini necesare realizării de suturi laparoscopice, disecții și ligaturi vasculare”, transmite sursa citată.

Perioada de înscriere este 1 aprilie – 15 mai 2023.

Mai multe informații AICI

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe