Newsflash
ACTUALITATE Știri

Curs postuniversitar de formare „Navigator de Pacienți”

de Magdalena Tănăsescu - dec. 5 2023
Curs postuniversitar de formare „Navigator de Pacienți”

Alianța Pacienților Cronici din România organizează, pentru al doilea an consecutiv, cursul postuniversitar de formare „Navigator de Pacienți”.

Este vorba de o relansare a cursului acreditat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale, alături de Ministerul Educației și Comisia de Autorizare a furnizorilor de formare profesională a adulților din Municipiul București, aflăm dintr-o postare de Facebook.

„Cursul a fost autorizat prin documentul Seria B, nr. 0013280, emis la data de 12.01.2022. După finalizarea cursului, navigatorii acreditați vor putea desfășura activitatea de navigator de pacienți în cadrul asociațiilor de pacienți, dar cel mai important, vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul structurilor spitalicești pentru a desfășura aceasta activitate direct în folosul pacienților”, se menționează în postare.

Conform reprezentanților APCR, alianța va face toate demersurile necesare pentru ca autorităţile din sănătate să adopte și să implementeze la nivel de furnizor de serviciu medical, actualizarea organigramei de resurse umane. Este vorba de înființarea unor posturi plătite, dedicate navigării pacienților cronici în sistemul de sănătate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe