Newsflash
Știri

Cum evoluează piața de diagnostic medical veterinar în România

de L. Budin - feb. 14 2023
Cum evoluează piața de diagnostic medical veterinar în România

În 2022, Synevovet a oferit peste 500.000 de servicii de diagnostic prin intermediul partenerilor, cabinete și clinici veterinare, ferme sau asociații care se ocupă de îngrijirea animalelor.

Piața de diagnostic medical veterinar crește constant de peste zece ani, pe fondul evoluției veniturilor populației, modificării stilului de viață, precum și a interesului pentru sănătatea animală.

caine-veterinar-analize

Aceasta este completat de evoluția tehnologică, care permite depistarea mai multor afecțiuni, se arată într-un comunicat.

Până la finalul anului 2022, Synevovet a oferit în România peste 500.000 de servicii de diagnostic prin intermediul partenerilor, cabinete și clinici veterinare, ferme sau asociații care se ocupă de îngrijirea animalelor. Serviciile oferite includ analize uzuale, precum și teste complexe, genetice, de histopatologie, biologie moleculară sau citologie.

Anul trecut, echipa Synevovet a analizat în medie peste 2.000 de probe zilnic, provenite de la proprietari de animale și companii din domeniul veterinar,.

„Medicina veterinară a evoluat, aspect vizibil în numărul de medici veterinari activi și expertiza acestora. Continuăm să investim în dotările laboratorului și pregătirea personalului pentru a fi alături de cei peste 900 de parteneri din țară și a le oferi datele de care au nevoie pentru o diagnosticare rapidă și corectă”, a declarat dr. Elena Pitoiu, Manager Laborator Synevovet.

Implicarea Synevo în dezvoltarea segmentului de analize pentru animale a presupus investiții în dotarea cu echipamente de top și programe continue de formare profesională pentru echipa medicală Synevovet.

Facem tot posibilul pentru susținerea calității îngrijirii medicale a animalelor, starea de sănătate a acestora având o influență directă și asupra calității vieții umane”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.

Oferta de teste este susținută și de parteneriatele semnate cu laboratoare din afara țării, precum și cu Facultăți de Medicină Veterinară din România, Italia sau Austria.

Compania investește constant în educația medicală continuă a specialiștilor din domeniul sănătății veterinare, organizând evenimente, atât on-line, cât și în varianta convențională și prezentări sustinute de echipa medicală Synevovet, în cadrul cărora sunt discutate noutățile din domeniul diagnosticului veterinar și abordările în tratarea diverselor maladii, se mai arată în comunicat.

Un robot cu senzor biologic ar putea ajuta la diagnosticarea bolilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe