Newsflash
Știri

Cum arată pictura murală de la Filantropia, dedicată Săptămânii Mondiale a Alăptării

de Florentina Ionescu - aug. 5 2022
Cum arată pictura murală de la Filantropia, dedicată Săptămânii Mondiale a Alăptării

În perioada 1-7 august este marcată Săptămâna Mondială a Alăptării, care este celebrată anul acesta prin artă.

Asociația SAMAS, împreună cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și cu Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia Bucuresti celebrează anul acesta Săptămâna Mondială a Alăptării (1-7 august) prin artă. 

Săptămâna mondială a alăptării: se inaugurează o pictură murală la Filantropia 

samas alaptare1
Credit foto: Andi Vasilache Photographer

 

Miercuri, 3 august, a avut loc inaugurarea oficială a unei picturi murale pe tema alăptării, care susține mesajul WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) de anul acesta: „Step up for breastfeeding: Educate and Support!”, se arată pe o rețea socială.

Pictura, realizată de artiștii Fâs Fâs, după o imagine făcută de Eugen Alesiuc Photographer, împodobește un perete de 7 x 7 metri, vizibil pentru toți cei care trec pragul Maternității Filantropia, cea mai veche clinică de obstetrică și ginecologie din România, înființată în anul 1813.

„Gravide, lăuze, viitori și proaspăt deveniți tați, precum și bunici și cadre medicale se vor bucura de această manifestare de artă urbană, ce aduce tuturor aminte că alăptarea este un act firesc, frumos și esențial, primul mare și irepetabil cadou de bunăstare pentru bebeluș și că mamele au nevoie de tot sprijinul nostru pentru a oferi nou-născuților laptele lor matern, cea mai solidă bază a unei sănătați optime pentru întreaga viață.”, spun inițiatorii acestui demers.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe