Newsflash
Știri

Coronavirus în România: Numărul persoanelor confirmate până la 21 martie

de Florentina Ionescu - mar. 21 2020
Coronavirus în România: Numărul persoanelor confirmate până la 21 martie

Grupul de Comunicare Strategică (CCS) anunță că până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Potrivit sursei citate, dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate: 36 de persoane vindecate fiind la Timișoara, 11 persoane vindecate la București, 3 persoane vindecate la Craiova, o persoană vindecată la Constanța și o persoană vindecată la la Iași.

coronavirus romania 21 martie

De ieri, 20 martie, și până astăzi au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, dintre care 3 sunt în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară, anunță GCS.

index 21 martie 2020

Câte persoane sunt în carantină

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt în prezent 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat noul coronavirus (dacă au sau nu COVID-19). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.915 de teste, dintre care 40 în unități medicale private.

situatia ro 21 martie


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com, GCS

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe