Newsflash
Internaționale

Coreea de Nord anunţă primul caz de COVID-19

de L. Budin - mai 12 2022
Coreea de Nord anunţă primul caz de COVID-19

Acest prim caz, depistat în timpul testelor efectuate la Phenian pe persoane bolnave şi febrile, corespunde variantei foarte transmisibile Omicron BA.2, a precizat agenţia oficială KCNA.

În Coreea de Nord se vorbeşte despre „o urgenţă naţională gravă”, dar nu sunt furnizate detalii privind posibilele surse de infectare, informează AFP, Reuters și Agerpres.

coreea-nord

A avut loc cel mai mare incident de urgenţă în ţară, cu o gaură în frontul nostru de carantină de urgenţă, care a fost păstrat în siguranţă în ultimii doi ani şi trei luni, din februarie 2020”, scrie presa de stat.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat „să depăşească” apariţia primului caz de COVID-19 în ţara sa. El a asigurat că va fi instituit un sistem de carantină „de urgenţă maximă”.

Kim Jong Un a cerut un control mai strict la frontieră, precum şi măsuri de izolare, cerând locuitorilor „să prevină complet răspândirea virusului malefic prin închiderea completă a cartierelor din toate oraşele şi judeţele din întreaga ţară”. Toate activităţile productive şi comerciale vor fi organizate în aşa fel încât fiecare unitate de lucru să fie izolată, pentru a preveni răspândirea virusului, a adăugat el.

Ţara şi-a închis complet graniţele de la începutul pandemiei în 2020, aminteşte France Presse.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Coreea de Nord a efectuat 13.259 de teste anti-Covid în 2020, toate negative.

Observatorii consideră că sistemul de sănătate nord-coreean, care este foarte slab, se va confrunta cu dificultăţi în depăşirea unei epidemii majore.

Israelul renunţă la testele obligatorii COVID pentru călători

OMS: decesele COVID în lume sunt de trei ori mai mari decât cele raportate oficial

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe