Newsflash
Internaționale

Capitala nord-coreeană Phenian, izolată din cauza unei „boli respiratorii”

de Dorina Novac - ian. 25 2023
Capitala nord-coreeană Phenian, izolată din cauza unei „boli respiratorii”

Coreea de Nord a dispus izolarea capitalei Phenian pentru cinci zile din cauza unei „boli respiratorii”, a relatat un site de specialitate sud-coreean.

Măsura pare să fie prima adoptată la nivelul întregului oraş de când Coreea de Nord a anunţat în august 2022 că a câştigat lupta cu COVID-19, scrie Agerpres.

Phenian

Locuitorii Phenianului au primit ordin să rămână în case de miercuri până duminică şi trebuie să permită să li se ia temperatura zilnic, a raportat site-ul de specialitate NK News de la Seul, citând un document guvernamental.

Citește și: Focar al unei boli intestinale neidentificate, depistat în Coreea de Nord

Documentul nu menţionează COVID-19, însă afirmă că rinofaringita se numără printre bolile noi care se răspândesc în prezent în capitală.

Citând surse de la Phenian, NK News a relatat marţi că locuitorii celui mai mare oraş nord-coreean par să facă provizii în anticiparea unei eventuale izolări.

Nu se ştie dacă şi alte zone sunt vizate de măsuri similare de izolare, iar media de stat nu au anunţat noi decizii în acest sens.

Peninsula Coreeană este afectată în prezent, potrivit meteorologilor, de un val de frig siberian, temperaturile la Phenian ajungând până la -22 de grade Celsius.

China, partener comercial cheie şi vecin al Coreii de Nord, se confruntă cu un val de infecţii după ce a renunţat la politica sa drastică „Zero COVID-19”.

Coreea de Nord şi-a închis strict frontierele de la începutul pandemiei, însă autorizează anumite schimburi cu China.

Phenianul a anunţat primul său caz de COVID-19 în mai 2022, iar trei luni mai târziu a spus că a învins lupta cu boala.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe