Newsflash
Internaționale

„Primele” cazuri de COVID-19 raportate în Coreea de Nord

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mai 20 2022
„Primele” cazuri de COVID-19 raportate în Coreea de Nord

Coreea de Nord a impus lockdown naţional după ce a confirmat, la 12 mai, primele cazuri oficiale de COVID-19.

image-from-rawpixel-id-2296615-jpeg
Foto: Rawpixel

Autorităţile, care au refuzat orice campanie de vaccinare, au raportat un focar cu varianta Omicron în capitala Phenian, dar nu au menţionat numărul de cazuri.

Autorităţile nord-coreene au optat, de la începutul pandemiei, pentru controlul cazurilor de COVID-19 prin închiderea graniţelor. Până în acest moment nu raportaseră niciun caz, deși experţii în sănătate publică au considerat că virusul este prezent în această ţară de mult timp.

Cei 25 de milioane de locuitori sunt în acest moment extrem de vulnerabili, iar autorităţile refuză în continuare ajutorul comunităţii internaţionale, care oferă milioane de doze de vaccin AstraZeneca sau Sinovac (vaccin fabricat în China).

Efectele izolării

Coreea de Nord a fost prima dintre ţările care au decis închiderea graniţelor, în ianuarie 2020. Strategia sa a dus la scăderea proviziilor de alimente și afectarea economiei naţionale, prin oprirea intrării principalilor furnizori de materii prime.

Specialiștii spun că, în ciuda declaraţiilor Coreei de Nord că a învins virusul SARS-CoV-2, pe tot parcursul pandemiei au existat semne care să indice prezenţa acestuia. Președintele nord-corean, Kim Jong Un, a declarat că răspândirea virusului a determinat haos în ţară și că această criză a fost provocată de iresponsabilitatea autorităţilor care răspund de controlul pandemiei.

După raportarea primelor cazuri de COVID-19, autorităţile
nord-coreene au declarat că ţara va trece în regim de prevenire a epidemiilor cu măsuri stricte de izolare.

Primele cazuri raportate au fost cele ale unor persoane infectate cu subvarianta Omicron BA.2. La închiderea ediţiei, worldometer anunţa 1.715.000 de cazuri și 62 de persoane decedate prin COVID.

Citiți și: Epidemia de hepatită virală la copii, încă neelucidată


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/world-asia-61416760

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe