Newsflash
ACTUALITATE Știri

Copil de 3 ani, operat de o tumoră cerebrală de 4 cm

de Magdalena Tănăsescu - ian. 5 2024
Copil de 3 ani, operat de o tumoră cerebrală de 4 cm

Un copil de numai 3 ani a fost salvat de o operaţie dificilă realizată de o echipă de neurochirurgi de la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi. Micuţului i s-a extirpat o tumoră cerebrală de 4 cm.

Potrivit unei postări pe Facebook, intervenţia a fost una de succes, medicii reuşind să scoată integral tumora care ameninţa viaţa copilului. 

 

„Evoluţia lui a fost a fost bună, încă din prima zi a operației, pentru că s-a trezit imediat după intervenția chirurgicală, a doua zi s-a dat jos din pat. Este un copil extrem de vioi, extrem de tenace”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

 

Mama micuțului Robert, Rodica Lungeanu, susține că copilul avea o stare de rău și timp de o săptămână nu a mâncat deloc.

 

„Am văzut că nu se simte bine şi am venit la spitalul acesta de copii, ca să vadă ce are, de ce vomită şi nu mănâncă... Când am aflat diagnosticul, mi-a fost teamă şi mi-a fost frică să nu se întâmple ceva cu el, că un singur băieţel am şi eu”, a precizat mama copilului. 

 

La sfârșitul anului trecut, 15 copii cu aceeaşi afecţiune ca a lui Robert au trecut pragul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi. Toate operaţiile au fost încheiate cu brio.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe