Newsflash
ACTUALITATE Știri

Încă un deces din cauza rujeolei

de Magdalena Tănăsescu - ian. 17 2024
Încă un deces din cauza rujeolei

Un copil în vârstă de 1 an, nevaccinat antirujeolic, din judeţul Giurgiu, a murit din cauza rujeolei, ridicând astfel la patru numărul deceselor înregistrate în urma acestei boli în perioada 1 ianuarie 2023 - 14 ianuarie 2024.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în perioada menționată s-au confirmat 3.353 de cazuri de rujeolă, în cursul anului trecut fiind înregistrate trei decese. 

 

Copilul care a decedat la începutul acestui an avea o serie de comorbidităţi: insuficienţă respiratorie cronică restrictivă, hidrocefalie, tetrapareză spastică, retard neuropsihomotor.

Cele 3.353 de cazuri confirmate cu rujeolă au fost raportate în 35 de judeţe şi în Bucureşti. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat judeţele Braşov - 795, Mureş - 776 şi Cluj - 204 şi în Bucureşti - 470.

În perioada 6 decembrie 2023 - 14 ianuarie 2024, conform datelor extrase din RENV, au fost vaccinaţi, în total, cu ROR, 38.114 de copii, din care 6.519 cu vârste între 9 şi 11 luni.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe