Newsflash
Industria farmaceutică

Copii și părinți din Antibiotice au învățat împreună cum să salveze o viață

de Dorina Novac - oct. 28 2022
Copii și părinți din Antibiotice au învățat împreună cum să salveze o viață

Angajații Antibiotice și copiii acestora cu vârsta de peste 12 ani au participat pentru prima dată la un curs de prim ajutor, învățând împreună manevre esențiale pentru salvarea unei vieți.

În zilele de 25 și 26 octombrie, un număr de 100 de angajați ai companiei ieșene și copiii lor au învățat manevre esențiale pentru salvarea unei vieți, în cadrul cursului organizat în parteneriat cu Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Iași.

Antibiotice iasi smurd

Cursurile pentru cei mici și pentru adulți au fost organizate în incinta Club a+, o bază sportivă și recreativă a Antibiotice, acest curs fiind aliniat celor mai recente recomandări ale Consiliului European de Resuscitare (CER) pentru pregătirea tinerei generații.

Citește și: Campania de donare de sânge din județul Iași va salva 200 de vieți

Compania Antibiotice se află la a treia ediție a cursurilor de prim ajutor, parte din proiectul „Plus pentru viață”, alăturându-se astfel inițiativelor la nivel național și internațional, derulate cu ocazia Zilei Mondiale a Repornirii Inimii, marcată în luna octombrie.

„Manevrele de resuscitare sunt simple și pot fi făcute de oricine, fie adult, fie copil, cu doar două mâini, pentru că șansa la viață a unui om aflat în stop cardio-respirator începe cu cel de alături. Cursurile noastre îi învăță atât pe adulți cât și pe copii, care sunt mult mai receptivi, cum pot fi de ajutor și cum ar trebui să reacționeze corect în situații de urgență ce presupun realizarea unei compresii toracice, poziționarea unei persoane aflată în stare de comă sau acordarea primul ajutor în caz de înec cu un corp străin. Sunt momente în viață când ai dori să știi ce trebuie să faci însă nu știi, motiv pentru care îi felicit pe cei care au venit să învețe noțiuni ce oferă șansa unor oameni cunoscuți sau necunoscuți, să supraviețuiască”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD, directorul cursului de resuscitare din cadrul CER.

Cimpoiesu

Cursul organizat în aceste două zile a fost special adaptat cuplului părinte – copil, astfel încât, împreună să învețe manevrele esențiale pentru salvarea unei vieți.

Pe parcursul fiecărei sesiuni, cei 4 medici SMURD, acreditați de Consiliul European de Resuscitare, au oferit informații teoretice despre măsurile de prim ajutor în situații de urgență și au realizat exerciții practice care să ajute la întipărirea noțiunilor, atât de importante pentru salvarea unei vieți.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe