Newsflash
ACTUALITATE Știri

COPAC cere eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale

de L. Budin - feb. 6 2024
COPAC cere eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale

„Aceşti oameni trebuie încurajaţi să lucreze și susţinuţi atunci când au probleme, nu discriminaţi prin impozitarea veniturilor”, arată reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice  (COPAC) solicită public autorităţilor eliminarea impozitării cu 10% pentru pacienţii cronici şi cu boli rare.

Reglementările din România au mers multă vreme pe considerarea pacienților cronici ca fiind asistaţi social, pensionari sau susţinuţi de stat, se arată într-un comunicat al COPAC. În prezent, bolile cronice afectează tot mai multe persoane, din ce în ce mai tinere, oameni activi, cu serviciu şi responsabilități. Aceşti oameni trebuie încurajaţi să lucreze și susţinuţi atunci când au probleme, nu discriminaţi prin impozitarea veniturilor.

Înţelegem că decizia impozitării a venit pe fondul unui număr mare de concedii medicale, unele, poate nejustificate, dar, vă asigurăm că nu este cazul pacienţilor cu boli cronice sau boli rare. Prin urmare, vă rugăm să luaţi măsuri şi să eliminaţi impozitarea pacienţilor cu boli cronice şi rare”, se subliniază în comunicat.

Luni, 5 februarie Comisia de muncă a Senatului a amânat, cu o săptămână, dezbaterea aferentă OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare prin care concediile medicale sunt impozitate cu 10% de la 1 ianuarie, informează Agerpres.

 

 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook COPAC -Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe