Newsflash
Știri

Proiect de informare dedicat pacienților cronici în privința COVID

de Dorina Novac - aug. 24 2022
Proiect de informare dedicat pacienților cronici în privința COVID

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează proiectul de informare și training „COVID 19 – Prevenție, Testare, Tratament pentru pacienții cronici”.

Repșrezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) își propun, în cadrul proiectului, să ofere pacienților cronici și familiile acestora informații actualizate de la specialiști despre boală, urmări pe termen scurt și lung, riscuri și modalitatea în care acestea pot fi reduse.

COPAC

De asemenea, vor pregăti un număr de 20 de asociații de pacienți despre boală, interferența bolii de bază, cum pot comunica mai bine cu pacienții din comunitatea lor, precum și importanța testării, etc.

Citește și: COPAC: Pacienții cronici au nevoie de protecție și împotriva gripei

Pe site-ul COPAC va fi dezvoltată o secțiune de materiale de informare despre bolile cronice și COVID-19, interviuri cu medici, vor fi realizate și postate podcasturi cu medici și pacienți cronici care au trecut prin experiența COVID-19.

Totodată, va fi realizată și o cercetare online cu scopul de a afla mai multe informații despre motivele pentru care pacienții cronici ezită să se vaccineze sau să meargă devreme la centrele de evaluare pentru a fi testați și a primi tratament.

Vor fi organizate mai multe workshopuri online cu medici de diverse specialități (cardiologie, oncologie, bolile de rinichi, diabet, etc.), care vor dialoga cu pacienții despre boala lor și noul coronavirus.

Această temă va fi abordată și într-o sesiune dedicată în cadrul Forumului Național al Asociațiilor de Pacienți.

Informații medicale despre COVID

Programul de training dedicat reprezentanților a 20 de organizații neguvernamentale care se ocupă de pacienții cronici va conține patru întâlniri online, cu următoarele teme: cum să comunici cu comunitatea, cum să relaționezi cu persoanele ezitante, cum să folosești puterea exemplului în comunicare, informații medicale despre COVID.

„Chiar dacă gravitatea cazurilor de COVID-19 nu a rămas la fel, totuși pacienții cronici sunt cei mai afectați și, de multe ori, chiar cu consecințe pe termen lung. De aceea, am considerat că este important să demarăm această campanie destinată lor, cu accent pe interferențele cu boala de bază și pe consecințele pe termen lung despre pe care nu s-a pus prea mult accent până în prezent”, au precizat reprezentanții COPAC.

Astfel, vor fi scoase în evidență perspectiva pacienților cronici și experiențele lor din ultimii doi ani cu COVID-19 și vor fi realizate mai multe clipuri video și testimoniale.

Proiectul este finanțat de Pfizer Internațional, fiind câștigat la o competiție de granturi de educație medicală independente cu tema COVID-19 – Patient awareness, la care au aplicat organizații din întreaga lume.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe