Newsflash
ACTUALITATE Știri

Conferința „Rolul farmacistului în combaterea consumului de droguri”, organizată la Târgu Mureș

de Magdalena Tănăsescu - nov. 21 2023
Conferința „Rolul farmacistului în combaterea consumului de droguri”, organizată la Târgu Mureș

Specialiști și profesioniști din domeniul medical și social sunt așteptați, pe 29 noiembrie a.c., la Târgu Mureș, pentru a discuta despre identificarea și gestionarea abuzului de medicamente.

Potrivit unui comunicat remis redacției, se constată o persistență a acestui fenomen în județul Mureș, situație care nu a înregistrat o diminuare semnificativă după perioada pandemiei. 

„Cu toate măsurile de restricție impuse de autorități, interesul pentru drogurile tranzacționate online sau pentru cele cu destinație farmaceutică, utilizate în alte scopuri decât cele terapeutice, a cunoscut o creștere.  În acest context, conferința va pune accent pe recunoașterea riscurilor asociate și identificarea modalităților de intervenție pentru prevenirea consumului de droguri”, se menționează în comunicat.

Conferința este organizată de Asociația SURYAM și Farmacia Socială, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”.

Evenimentul face parte din proiectul „Prevenirea consumului de droguri în municipiul Târgu Mureș”, finanțat parțial din bugetul local al municipiului Târgu Mureș prin Direcția de Asistență Socială, conform Legii 350/2005.

Statisticile recente arată că un sfert dintre români utilizează medicamente prescrise corect, dar în alte scopuri decât cele recomandate, iar tinerii se află printre cei mai vulnerabili în această situație. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe